Dr. Hayri ÜNAL

Yönetim Kurulu Başkanı

1975 yılında İstanbul Matbaa Meslek Lisesi’nden mezun oldu. 1980 İstanbul Yüksek Teknik Öğretmen Okulu Matbaa Bölümünde Lisans, 1988 Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matbaa Bölümünde Yüksek Lisans, 1994 yılında aynı bölümde Doktora Eğitimini tamamladı. 1980 – 1982 yıllarında İstanbul Matbaa Meslek Lisesi’nde öğretmenlik yaptı. 1982’de Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Matbaa Eğitimi Bölümü’ne araştırma görevlisi olarak atandı. 1984’de öğretim görevlisi oldu. 1995’de yardımcı doçent oldu. 39 yıl hizmet sonrası 2019 yılında emekli oldu.

Dr. Hüseyin Nejdet Beytut

Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı

1978 yılında Sultanahmet Matbaa Meslek Lisesini bitirdi. 1982 de İstanbul Yüksek Teknik Öğretmen Okulu Matbaa Bölümünden, Marmara Üniversitesine bağlandığı sene mezun oldu. Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünden 1990 da Yüksek lisans 1996 da Doktora derecesini aldı. 1975 – 1986 yılları arasında çeşitli matbaalarda çalıştı. 1986 – 2013 yılları arasında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Matbaa Eğitimi Bölümünde Akademisyen olarak çalıştı. 2013 yılında emekli oldu. İstanbul Aydın Üniversitesinde Basım ve Yayın Teknolojileri Programında 2004 yılından başlayarak halen ders vermektedir.

Soner Yalçınöz

Genel Sekreter

1981 Sultanahmet Matbaa Meslek Lisesi Ofset bölümü mezunu, baba mesleği olma sebebiyle 1977-1994 yılları arası Yalçınöz Matbaacılık’da mücellit, mürettip, tipo ve ofset baskı ustalığı ve grafikerlik yaptı. 1994 yılından bu güne “Netbir” markasıyla Açıkhava Reklamcılığı görsel iletişim mamul ve yarı mamul ürünleri imalatı yapmaktadır. Derneğin 8 yıl başkanlık görevini yapmıştır. Evli ve 1 çocuk babasıdır.

Tuncay Çetintaş

Muhasip

1997 yılında Matbaa meslek lisesinden mezun olduktan sonra 16 yıl boyunca piyasanın önemli film ve reprodüksiyon atölyelerinde çalıştı. 2013 yılında “Repro 212” markasını kurarak önemli markalara hizmet sunmaya işletmeci olarak devam etmektedir. 2017-2019 dönemlerinde İmedder başkan yardımcılığı görevini üstlendi. Evli ve 1 çocuk babası.

Suat Yaman

Yönetim Kurulu Üye

1976 Sultanahmet Matbaa Meslek Lisesi Ofset baskı bölümünden mezun, 1980 Gazi Üniversitesi Resim Öğretmenliğinden mezun oldu. TC. Merkez Bankası Banknot matbaası, Hürriyet Gazetesi, Güneş Gazetesinde çalıştı, 2008 yılında MEB ten resim öğretmeni olarak emekli oldu.

Murat Şam

Yönetim Kurulu Üye

1989’da Sultanahmet Matbaa Meslek Lisesi Tipo Baskı Bölümü’nden, akabinde Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden yüksek lisans derecesiyle mezun oldu. 1989 yılında Ajans Ultra ile başlayan kariyerine reklam sanat yönetmeni / yaratıcı yönetmen olarak devam etti ve kendi ajansını kurarak “bir.agency” markasıyla hizmet vermeye başladı. Üniversite davetleriyle çeşitli festival, seminer, konferans ve panellerde konuşmacı/eğitmen olarak yer aldı. Medipol Üniversitesi’nde ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak dersler vermektedir.
2014-2016 ve 2016-2018 tarihlerinde üst üste iki dönem Reklam Yaratıcıları Derneği (RYD) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. Halen, TOBB Kreatif Endüstriler Meclis (Kurucu) Üyesi, Yaratıcı Endüstriler Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri, Reklam Yaratıcıları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri, İlk Matbaacılar Eğitimi Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi görevlerini de sürdürmektedir.

Ali Geçili

Yönetim Kurulu Üye

1981 Matbaa Meslek Lisesi Ofset Baskı bölümü mezunudur. Yüksek öğrenimini A.Ü. İşletme Fakültesinden 1993 yılında tamamladı. 1981 – 1996 yılları arasında (D.T.G.Y.O) Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Matbaasında görev yaptı. 1996 dan itibaren Elif Plastik Ambalaj da Flexo baskı matbaasında çalışmaya başladı. Elif plastikte usta, ustabaşı, vardiye amiri ve baskı proses kontrol mühendisi olarak görev yapmıştır.  Emekli olduktan sonra da halen çalışmaya devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.